Kdo chce kvalitu, informuje se. V případě realistických panen tomu není jinak. Jestli jste usoudili, že investice do Sex doll je to, po čem toužíte, popřemýšlejte i nad typem, který zakoupíte. Ne každá panna je vyrobena ze stejného materiálu. Jaké jsou výhody a nevýhody každého z nich a který vybrat?

Když jde vývoj panen dopředu

Svět umělých panen se neustále vyvíjí. To, co kdysi začínalo jako nafukovací panna, je dnes ultra realistickým produktem, jenž je schopný potěšit každého muže. Původně se pro výrobu panen používal výhradně silikon, avšak díky dnešním moderním technologiím se přistoupilo i k variantě termoplastického elastomeru (TPE). Vás, jakožto budoucí uživatele, budou zajímat především výhody těchto jednotlivých materiálů.

Silikon

Díky své odolnosti je silikon využíván v mnoha odvětvích a produktech | Naughty Harbor

(mix silikonového polymeru, uhlíku, vodíku a kyslíku)

Výhody

Mezi jednoznačné výhody silikonu patří jeho vyšší odolnost teplu, vodě i skvrnám z oblečení. Pokud tedy plánujete svou realistickou pannu oblékat. Materiál není tolik pórovitý ani přilnavý, takže oproti elastomeru tolik nelepí při doteku. Silikon také mnohem déle vydrží, méně se poškozuje a všechny opravy jsou mnohem snadnější. Obecně platí že panny ze silikonu jsou vizuálně realističtější, což je dáno materiálem, který umožňuje větší detaily oproti TPE.

Vaginální a anální dutiny lze také snadno sterilizovat, avšak nedoporučuje se užívat pro tuto činnost alkoholový roztok, který materiál ničí. Když ještě zůstaneme u anální a vaginální dutiny, nutno zmínit, že při sexu působí skutečně velmi realisticky. Celkově i čištění těchto dutin bývá velice snadné, jelikož díky vyšší odolnosti silikonu vůči teplu lze dutiny vymýt teplou vodou s dezinfekcí.

Souhrnem:

  • Snazší čištění
  • Vyšší životnost
  • Odolnější vůči teplu, vodě a skvrnám
  • Vyšší realističnost

Nevýhody

Značnou nevýhodou panen ze silikonu je jejich cena, která bývá mnohdy vyšší, než je tomu u TPE materiálu. Jelikož neexistuje žádný český výrobce silikonových panen, je nutno počítat i s dovozem a cena jedné takovéto panny se může vyšplhat v průměru na 50.000 Kč a výš. Kromě ceny bývá u silikonu také problém v jeho tvrdosti a elasticitě. Nelze říct, že by materiál byl zcela neelastický, to ne. Elastický je, avšak nelze počítat, že se zadek bude při análním sexu třepat, nebo že se prsa panny budou volně houpat. Do určité míry ano, ale silikon je prostě oproti TPE tvrdší.

Souhrnem:

  • Vyšší cena
  • Nižší elastičnost
  • Vyšší tvrdost

TPE

Termoplastický elastomer (TPE) je často také výrobním materiálem plovoucích lehátek | Naughty Harbor

(mix plastu a gumy)

Výhody

Termoplastický elastomer má oproti silikonu značnou výhodu ve vyšší elastičnosti a pružnosti. Skutečně se jedná o materiál, který je velice měkký a jemný. Prsa i hýždě panny lze mačkat dle chuti bez vyššího odporu materiálu. Ten se vždy vrátí do původního tvaru (tzv. paměť materiálu). Díky tomu se panna také mnohem snadněji skládá a nastavuje do různých vámi zvolených pozic. Panna z TPE materiálu je také více teplovodivá. Což se hodí, pokud ji máte v teplé místnosti. Oproti silikonu se rychleji zahřeje a nebude na dotek studená.

Zcela jistě je jeho výhodou i cenová dostupnost. Sex dolls z TPE jsou většinou levnější než jejich kolegyně ze silikonu. Avšak, stejně jako v případě silikonu, velice záleží na modelu, který si kupujete.

Souhrnem:

  • Vyšší elastičnost
  • Jemnější a měkčí materiál
  • Příznivější cena

Nevýhody

Každá výhoda s sebou nese i svou stinnou stránku. Díky tomu, že je kůže realističtější na dotek, tak se hůře čistí. Může za to pórovitá textura TPE. S tím souvisí jeho nižší odolnost vůči skvrnám z oblečení a barev. Jakmile se do jednotlivého póru dostane barva, hůře se odstraňuje. Následky obarvení však lze zmírnit tím, že oblečení panny párkrát před prvním použitím vyperete v octové vodě. Jednoduše místo pracího gelu použijeme 1 odměrku octu a dáte oblečení prát.

TPE materiál má nižší odolnost oproti vysoké teplotě. Nedoporučuje se sprchovat pannu v teplé vodě nebo ji fénovat příliš horkým vzduchem při opravách, protože hrozí rozpuštění a deformace materiálu. Oproti silikonu tak musíme u oprav při užívání fénu nastavit nižší teplotu vzduchu.

Anální i vaginální dutina je také náchylnější na uchovávání vlhkosti. Sterilizace těchto dutin je tedy mnohem důležitější (vlhkost + pórovitost umožňuje snadné množení bakterií). Povrch materiálu je přilnavější až lepivý, proto je nutné jej často pudrovat. Pannu z TPE materiálu musíte chránit před přímým slunečním svitem, který ji při dlouhodobém vystavení poškozuje.

Je nutné pannu skladovat v suchých prostorách. Díky nižší odolnosti vůči teplu se TPE panny nevyrábí s vyhřívanou kostrou. Po zakoupení panny z tohoto materiálu „voní“ typickým zápachem nového plastu, což se u silikonu neděje. Nicméně zápach časem (po prvním umytí) zcela vymizí.

Souhrnem:

  • Čištění je důležitější
  • Lepivý povrch (řeší se pomocí dětského pudru)
  • Nižší odolnost vůči teplotě a skvrnám

Kritéria při výběru Sex dolls

tpe panna naughty harborsilikonová panna naughty harbor

Před koupí panny si musíte položit několik otázek. Řada z nich vás ani nenapadne, obzvlášť, pokud se Sex dolls nemáte mnoho zkušeností. Rádi vám ale poradíme. Položte si následující otázky:

  • Chci pannu pouze na sex?
  • Plánuji ji oblékat do různých oblečků?
  • Co je pro mě podstatnější – vzhled nebo dotek?
  • Plánuji společné koupele v teplé vodě?
  • Záleží mi na životnosti panny?
  • Jsem ochoten si připlatit?

Nelze jednoznačně říci, že ten nebo onen materiál je lepší. V mnoha případech skutečně velmi záleží, pro co pannu budete využívat a co skutečně hledáte. Nemá smysl zbytečně utrácet vysoké peníze, pokud hledáte skutečně elastickou a jemnou pannu. Na druhou stranu zase nemá smysl šetřit, jestli plánujete pannu používat v teplé vodě a smíříte se s vyšší tvrdostí materiálu, která vám nevadí. Obecně se dá říct, že panny z TPE materiálu jsou dostupnější a rozšířenější díky své kvalitní textuře pokožky. Sice vyžadují větší péči, ale to většinu uživatelů neodradí.

 

CHCI SI PANNU VYZKOUŠET

 

Tak jako tak, ještě před samotným nákupem si můžete pannu vyzkoušet skrze bezpečnou a diskrétní rezervaci v erotickém privátu Naughty Harbor.

Mohlo by vás zajímat:

Možnosti úprav Sex dolls na míru

Realistické panny. Jak na drobné opravy u malých poškození?

Naughty Harbor v Praze: Maximální diskrétnost a věrnostní program

Byla krásnější, než jsem si představoval