Afrodiziaka jsou látky, které zvyšují libido. Což je všeobecný název pro sexuální apetit a s ním i spojený zdravý přístup k sexu a sexualitě. Používají se už od pravěku. Zájem o sex a jeho vylepšování či hlubší vnímání je pro lidskou rasu přirozený. Velmi brzy jsme pochopili účinky některých bylin a potravin na sexuální apetit a jejich pozitivní vliv na funkce v intimních oblastech. 

Co můžeme považovat za afrodiziakum? 

afrodiziaka naughty harbor 1

Je to v podstatě vše, co nám zvýší tlak, způsobí prokrvení intimních míst, zvýší citlivost a vnímání nebo nás vzruší, třeba už i od pohledu!

Afrodiziakálně může působit i psychické vnímání druhého jedince nebo nastalá situace. Například mnoho žen vzruší a sexuálně „vyhecuje“ muž s lukrativní pracovní pozicí a plnou peněženkou. 

Takový muž se dá nazvat psychickým afrodiziakem. Ovlivnit naši chuť na sex může také luxusní a romantická večeře nebo neobvyklý zážitek s mužem, který nám díky tomu začne připadat zajímavý a přitažlivý. 

Jaké jíst potraviny pro rozpoutání vášně v těle?

afrodiziaka naughty harbor 2

Pokud se zaměříme na používání afrodiziakálních látek, najdeme jich mnoho v běžně dostupných potravinách. Ty nám dokáží nabudit tělo k akci. Zvýšit libido lze pravidelným pojídáním určitých druhů bylin, ovoce a zeleniny. 

Jedná se například o potraviny zvyšující tep jako je chilli, pepř a česnek nebo potraviny, které svým tvarem připomínají genitálie. Například banán, mrkev, broskev. Na těchto dobrotách můžete názorně předvést, co zamýšlíte dělat s partnerem či partnerkou. Pochody Vaší fantazie budou odměněny vzrušeným protějškem. 

Nesmíme zapomenout na čokoládu, která je téměř všemocná. Dokáže povzbudit, navodit dobrou náladu a od dobré nálady je jen krůček k touze po sexu. Nejlepší je zvolit pár kostiček kvalitní hořké čokolády. 

Další afrodiziaka byla a jsou používána podle lokality, kde se dané potravině daří a podle místní tradiční kuchyně. Například v Asii je velmi oblíbená ambra, ženšen, čajovník, hřebíček, kardamon a skořice. V Americe si získala oblibu guarana, kakao, avokádo a sarsaparilla. V Evropě se těší oblibě pro nás známé potraviny, jako jsou jahody, celer, zázvor, chřest, pískavice (Řecké seno).

Trochu historie a současnost

afrodiziaka naughty harbor 3

Nejznámější používané afrodiziakum jsou španělské mušky. Toto afrodiziakum je známé tím, že ho s oblibou používal Král Jindřich IV. Dříve se španělské mušky vyráběly z rozemletého brouka z čeledi májkovitých, puchýřníka lékařského. Tito zelení broučci vytváří látku kantaridin, která způsobí dlouhotrvající erekci a prokrvení pohlavních orgánů. Ale pozor, kantaridin je i velmi jedovatý a ne jeden sexuální nadšenec se při užívání otrávil.

Španělské mušky se využívaly hojně na královských dvorech. Muži prodlužovali svou sexuální aktivitu. Šlechtičny, využívaly látku jako afrodiziakum pro vybrané muže a jako jed pro své sokyně. Známým prodejcem Španělských mušek byl filozof a sexuální zvrhlík Markýz de Sade, podle kterého se dodnes používá termín sadismus. Ovšem jeho šíření této látky se zvrhlo a on byl zodpovědný za smrt několika prostitutek. 

Ale už dost o historii, podoba dnešních španělských mušek je už čistě přírodní a bez obsahu kantaridu, který je ve většině zemích zakázán. Ten se používá už pouze v lécích na předpis a to nejčastěji na léčbu bradavic. Španělské mušky, které si můžeme koupit dnes, obsahují jiné afrodiziakální látky, jako je například pepř, paprika, zázvor, chaluhy a výtažky z pupečníku nebo ženšenu. 

Delší výdrž, pevnější erekce nebo zúžení vagíny

afrodiziaka naughty harbor 4

V dnešní době máme na výběr z mnoha farmaceutických produktů, které jsou svým složením speciálně tvořeny pro povzbuzení libida, pevnější erekci, delší výdrž, na klitoris a na zúžení vagíny. 

Tyto afrodiziaka jsou podávané ve formě kapslí, sprejů, krémů a gelů. Většinou se opět jedná o přírodní složení a účinné látky nejsou pro zdraví nebezpečné. Jsou velmi jednoduchá na aplikaci a použití, Hlavně jsou odborně dávkované tak, aby bezpečně plnila svůj úkol.

Feromony aneb vůně jako afrodiziakum

afrodiziaka naughty harbor 5

Na probuzení vášně a sexuální touhy se také s oblibou používají feromony. Nejčastěji se přidávají do parfémů, ale užít si můžete i feromonovou lázeň se šumivou koulí. Je prokázáno, že vůně silně přitahuje opačné pohlaví a stimuluje sexuální touhu. 

Feromonové parfémy například od značky Valavani mají opravdu příjemné vůně, jsou kvalitní a dlouho vydrží. Takový parfém je i velmi hezkým dárkem pro partnerku i partnera.

 

© Naughty Harbor

 

Mohlo by Vás zajímat

Nejčastější sexuální dysfunkce u mužů. Jak s nimi zatočit

Silikonová láska nemocem navzdory aneb sex bez rizika

Erotická povídka: Nymfomanka Emiko