Sex s roboty již není nějakým sci-fi z budoucnosti, ale realitou dneška. Čím dál víc lidí má o tyto roboty zájem, avšak důvody se značně liší. Jak vypadají sexboti dnes, co můžeme očekávat a kdo o ně má zájem?

Robo láska přichází

Nejen sex, ale i emoce. Je to v budoucnosti reálné? | Naughty Harbor

Zapomeňte na rychlá rande, seznamky nebo dohoz od kamarádů. To vše bude dávnou minulostí. Jelikož být single vstoupí do naprosto nové dimenze nejen sexu, ale celkově i navazování vztahu s kybernetickými profilovanými sex roboty. Připravte se na novou úroveň lásky, sexu, ale i života bez partnera. Vše se změní.

„Láska a sex s roboty jsou nevyhnutelnou událostí, která čeká lidskou civilizaci jako takovou. Je to přirozená kauzalita evoluce, během které se lidé snaží pokořit všechny své hranice, i ty biologické“ Alespoň takto hovoří autor knihy „láska a sex s roboty“, David Levy, který předpokládá, že do roku 2050 se bude jednat o zcela běžnou a normální záležitost, akceptovanou většinovou částí populace.

Pro řadu mužů se bude jednat o kontakt s úplně novou úrovní reality, která přináší mnoho nového a zajímavého neexistující v běžné realitě sexu a vztahu. Samozřejmě většina mužů bude inklinovat k využívání sexbotů čistě kvůli sexuálním záležitostem. Jenže díky personifikaci budou schopni sexboti nabídnout i realističtější pocit společnosti, což už nyní vytváří klientelu postarších pánů, kteří se kupříkladu z důvodů úmrtí partnerky rozhodli jít tímto směrem. Jednoduše už mají své roky a navazovat nové vztahy už není nic zcela pro ně.

Vývojáři nemyslí pouze na pány

Sexboti v žádném případě nevynechají svou ženskou klientelu | Naughty Harbor

I ženy dostanou možnost využít společnosti pořádného mužského sexbota, který uspokojí všechny jejich sexuální, ale hlavně milostné potřeby. Samozřejmě lze říci, že se jedná dnes i silné společenské tabu, ale celková robotizace, digitalizace a kybernetizace je jen otázkou času. Zanedlouho již bude většina rodinných domů vybavena inteligentním programem rodinného sluhy, který bude odemykat a otevírat dveře, přehrávat muziku a informovat o podstatných událostech jako je například příjem pošty. Bude na nás mluvit i náš kávovar a celkově sexboti budou považováni za sofistikovanější a důmyslněji propracované sexuální hračky.

Helen Gurley Brown, americká spisovatelka, k celé věci dodává, „Je mnohem lepší, aby žena měla robotického společníka, než byla bez společníka vůbec.“ Tito robo společníci také budou mít rychlý přístup na internet, budou schopni projít recenze všech filmů a vybrat ten nejvhodnější dle předem nastavených parametrů. To určitě nejedna žena ocení a ráda se se svým společníkem z kovu a plastu podívá na romantický film.

„Sex bude v budoucnu velice rutinní a robotický výraz“ – Hugh Hefner.

Vše je o emocích a jejich projevech

na čem záleží? Na emocích a dojmech | Naughty Harbor

To, co řadu vývojářů sexuálních robotů jako je Matt McCullen trápí, je komplikovaná tvorba sexbota, který je schopen velice důkladně a přesně projevovat své emoce, nejen ve způsobu své verbální komunikace, ale také i skrze expresivní výrazy tváře. Naprogramovat robota, aby něco říkal či vykonával jednoduché úkony je jedna věc, ale vložit do jeho programu komplexní emoční inteligenci a mechanicky vytvořit pohyby tváře je mnohonásobně větší výzva.

A přitom dle řady výzkumů a studií vědci přichází ke zcela jasným závěrům. Lidé, kteří mají vysokou emocionální inteligenci, jsou velice oblíbení a úspěšní. Celkově tito lidé dokáží správně emocionálně, tělesně, ale i komunikativně reagovat na vnější podněty a nově vzniklé situace. Díky tomu se lidé v jejich přítomnosti cítí bezpečně a příjemně. U sexbotů lze předpokládat, že to nebude jinak. Již dnes řada z nás v autě disponuje chytrou navigací s příjemným hlasem a projevem. Firmy si totiž uvědomují, že to je právě to, co způsobuje masivní prodeje a oblíbenost jejich produktů. O tom napsali své i Harry De La Cruz a Patricia A. D’Urso ve své studii, která se tímto přímo zabývá.

Každopádně naprogramovat sexbota k nějakým složitým emocionálním projevům je úkol na několik dekád. Sami se podívejte na nejnovější produkt Matta McCullena. Je patrné, že v oblasti přirozenosti hlasu a exprese výrazů ve tváři jsme teprve na začátku.

Kybernetika jako chybějící článek mezi umělou inteligencí a lidmi?

Kybernetika v budoucnu zachrání miliony životů | Naughty Harbor

Kybernetika je ve své podstatě věda zabývající se přenosem informací jak v živých organismech, tak i ve strojích vytvořených lidmi. Původně s pojmem kybernetika přišel známý matematik Norbert Wiener, který v roce 1948 vydal knihu Kybernetika aneb Řízení a sdělování u organismů a strojů. V moderní době se hlavně na poli medicíny objevují nové a nové objevy, díky kterým mohou kupříkladu ochrnutí používat své končetiny nebo lidé bez končetin mohou používat své kybernetické náhrady.

Lékařská kybernetika pracuje s propojením nervové soustavy s elektronickým schématem za pomoci čipu, který zajišťuje přenos a „překlad“ jednotlivých signálů z mozku. Dokonce se i uvažuje, že lidé budou mít ve své hlavě čipy, díky kterým se budou moci připojit na internet z kteréhokoliv místa na Zemi. Dnes již existují podkožní čipy, které jsou plně informačně kompatibilní s moderními chytrými telefony. Do těchto čipů si každý uživatel může nahrát jakákoliv data, otvírat si pomocí nich dveře od bytu na elektronicky zámek apod. Avšak největší využitelnost mají díky své roli jako elektronické peněženky pro kryptoměny.

Do určité míry se lidé více či méně již stávají mechanickými stroji, ať z důvodu nutnosti nebo osobních zálib. Lze tedy říci, že právě tito lidé sehrají v budoucnu velkou roli na poli robotizace a tvorby sexbotů. Přece jen takový podkožní čip může snímat frekvenci vašeho tepu, hladinu určitých hormonů a tedy i vzrušení. Co si o tom myslíte vy? Dokážete si představit život po boku sexbota?

 

© Naughty Harbor