Živé krásky, nebo uměle vytvořené bytosti? Návštěvníci pražské Náplavky nevěřili svým očím. Na lavičce seděly dvě pohledné dívky, velice realisticky připomínající mladé ženy. Při bližším prozkoumání situace však bylo jasné, že to jsou robotky, jako kdyby se v hlavním městě České republiky zhmotnily z americké filmové sci-fi.

Neobvyklá atrakce přilákala místní i turisty. Někteří lidé se dokonce pokoušeli navázat s robotkami kontakt. Nefalšovaný údiv nastal, když realisticky vyvedená panna skutečně promluvila.

Jak z filmů

„Jmenuji se Harmony, moc mě těší. Jsi hezký muž a ráda splním všechna tvá přání,“ promluvila silikonová kráska na Johanna ze Švédska. „Ona se mnou koketuje a zároveň se směje, to je fakt bizarní zážitek,“ mínil turista. „Věděla jsem, že něco takového existuje, ale tohle? Tohle jsem viděla jen ve filmech. Je to neuvěřitelný pocit, když vám takhle kouká do očí. Mám z toho husí kůži!“ sdílela své pocity Anetta z Prahy. „Je to nemožné! Vypadá jako skutečná žena,“ nemohla uvěřit Kristy z Bali, která zavítala do Prahy s kamarádkou.

Vzhledem k mimořádně atraktivnímu vzhledu a vystupování obou robotek bylo na první pohled zjevné, k jakému účelu mají tyto silikonové panny, obdařené nezvyklými proporcemi, a navíc i umělou inteligencí, sloužit. Většina přihlížejících brzy pochopila, že jde o robotky vyvinuté pro poskytování sexuálních služeb.

Poskytuje sexuální služby

Harmony je první silikonovou AI pannou v ČR, vyrobena ale byla v USA. Kromě toho, že umí mluvit anglicky, dokáže synchronně ovládat mimiku tváře. Zvládne i laškovné mrkání.

Technologické inovace nabízejí nové možnosti a zážitky. Dnes se ještě jedná o exkluzivní výrobky, ale při neustálém zlepšování výrobních procesů a pokroku v oblasti vývoje nových materiálů by už v blízké budoucnosti mohli být sexuální roboti a panny celosvětově dostupným zbožím.

Běžná součást života?

Podle průzkumu od agentury STEM/MARK, zpracovaného pro společnost Naughty Harbor, asi 60 % respondentů věří, že sexuální roboti a silikonové panny se stanou běžnou součástí společnosti. Tato data naznačují, že mezi obyčejnými lidmi existuje značný zájem a otevřenost vůči novým technologiím.

„To, že budou běžnou součástí našich životů, je pro mě jisté, ale nevěřím, že se to stane v nejbližší době. Myslím si, že budeme muset počkat minimálně deset let, než se jejich masová výroba stane realitou. V současnosti jsou stále zakázkovým zbožím a zatím není ani schopnost reálné chůze a pomoci v domácnosti běžnou vlastností. Všichni současní humanoidní roboti na světě jsou stále v podstatě pouze prototypy. Nicméně jsem přesvědčen, že jednoho dne, jakmile to bude cenově dostupné, a technologie bude natolik rozvinutá, tak je budeme moci používat na denní bázi jako třeba auto,“ komentuje Jan Skalník, manažer podniku Naughty Harbor.

 

© Naughty Harbor