Silikonové šukací panny i erotické pomůcky ze silikonu mají jedno společné. Překvapivě  nesnášejí lubrikační gely na silikonové bázi. Možná vám to na první pohled nedává smysl (jako nám) a říkáte si, že by se naopak měli „mít rádi“, ale bohužel. Není tomu tak.

Vyhýbejte se lubrikantu na silikonové bázi

lubrikant na vodní bázi Naughtyharbor.cz

Pokud budete společně s těmito produkty používat silikonový lubrikant či olej, pomalu, ale jistě je budete ničit. Začne to šupinatěním, loupáním povrchu, někdy i praskáním a nakonec to může skončit roztečením původně pevného materiálu. Prostě dohromady tyto materiály reagují a degradují.

Používejte speciální dezinfekci

Takže se vrátíme k původní otázce – jak čistit silikonové produkty? Nejlepší na základní očistu je voda s trochou mýdla, pořádně očistit a poté nanést čisticí dezinfekci, která je určená přímo na erotické hračky.

Dezinfekce na erotické hračky jedině bez alkoholu

Dezinfekce zpravidla neobsahuje alkohol a další agresivnější složky, ale přesto dokáže povrch vyčistit od znečištění (viditelného)  i okem neviditelných breberek a nečistot.

Silikon má naštěstí oproti jiným materiálům v erotickém průmyslu velmi pevnou chemickou strukturu a minimální, až žádné póry na povrchu. Přesným opakem je třeba latex či jelly gel. Ty jsou póry přímo prošpikované a díky tomu se extrémně špatně čistí. Díky svým skvělým vlastnostem jsou právě sexuální hračky z lékařského silikonu jedny z nejoblíbenějších a nejprodávanějších vůbec.

Jak je skladovat do příštího hraní?

Společně s čištěním souvisí i uskladňování erotických pomůcek.

Bez doteku

vibrátory ze silikonu Naughtyharbor.cz

Primárně se doporučuje je nenechávat pospolu na dotek. Jednotlivé materiály mohou být sice běžně netečné, ale nikdo vám nezaručí, že společně nebudou reagovat. To je první pravidlo.

Mimo přímé sluneční paprsky

Druhým pravidlem je stín. Hračce určitě neudělá dobře, když na ni bude pražit silné letní slunce. Silikon jako takový je sice stálobarevný a velmi stabilní, ale jeho povrchu by UV paprsky moc neprospěly. Ač ta degradace by byla velmi pomalá, až nepostřehnutelná.

V bezprašném prostředí

Další důležitou vlastností „úschovny“ na ero hračky je bezprašnost. Není to ani hygienický požadavek, ale spíše komfortní. Není nic otravnějšího, když máte chuť na sexuální hrátky, chcete si zkusit svoji oblíbenou hračku v nové poloze a… musíte ji před použitím pořádně umýt, protože v době nečinnosti se na ni nalepila hromada prachu.

sex doll uskladnění Naughtyharbor.cz

Na prach jsou extrémně citlivé hladké (ba až lesklé) varianty silikonu. Ty, z kterých se dělá většina moderních erotických pomůcek, či právě real sex dolls, jsou naštěstí už s matnou povrchovou úpravou, která není na prach tak náchylná.

Takže si to shrňme:

    • nepoužívejte silikonové lubrikanty,
    • čistěte je vodou, mýdlem a speciálním dezinfekcí na silikonové hračky,
    • uchovávejte je odděleně,
    • mimo přímé sluneční paprsky a
  • na bezprašném místě.

Touto péčí máte zajištěnou co nejdelší životnost svých erotických hraček ze silikonu. Dodržují ji i v privátu Naughty Harbor, kde silikonové panny pečlivě proplachují vodou a dezinfekční tekutinou. Poté je šetrně osuší a nechají na vzduchu doschnout. Napudrované, navoněné, mimo sluneční paprsky a v čistém prostředí čekají pak na toho, kdo si s nimi přijde pohrát.

Autor:   lascivni.cz Naughtyharbor.cz

Mohlo by vás zajímat:

Panna z TPE nebo silikonu? Co vybrat pro maximální spokojenost?