Trendy v randění se mění. V současné době je koncept prvních schůzek zcela odlišný než před pár lety. Dříve jiskra přeskočila většinou při osobním kontaktu a pak se šlo na kávu či do restaurace. Dnes se lidé seznamují spíše na seznamkách a sociálních sítích. Znáte trendy v randění v roce 2021? Prosím, seznamte se!

Apocalypsing 

trendy v randění 2021 www.naughtyharbor.cz

Apokalypsing je přístup ke vztahu, jako by byl tím posledním. Berete ho vážně, ačkoliv jste spolu začali teprve chodit. Pocit, že vás někdo chce, může odvádět pozornost od důležitých otázek týkajících se kompatibility dvou osob a udržitelnosti vztahu, ale i ke spoluzávislosti, posedlosti a úzkostným stavům nezdravého připoutání.

Pokud do vztahu moc spěcháte, můžete spíše podvědomě zaplňovat prázdnotu, než si vědomě vybírat správného partnera. Zamilováváte se do vzrušení, tajemství a neznáma. Nedáváte si vzájemně dostatek času na rozvoj důvěry a zranitelnosti. 

Locdating 

Více lidí v současné době preferuje jít na rande v oblasti, ve které žijí a kde se cítí dobře. Často třeba nechtějí jezdit plným MHD. Pokud se nechcete stěhovat, protože tu máte práci, kterou milujete, nebo přátele a místa, o která nechcete přijít, nemá cenu hledat někoho jinde, protože vztahy na dálku dlouhodobě nefungují. 

Lokální randění vám může pomoci zbavit se tlaku z dlouhého cestování třeba na druhý konec města. I klasická procházka v místním parku je skvělým způsobem, jak někoho skutečně poznat. Ušetříte tak i spoustu času. 

Hardballing 

Seznamování, při kterém máte jasno ve svých očekáváních od vztahu. Vaše otevřenost a upřímnost však musí obsahovat dostatek taktu. Dejte si pozor, ať nikoho neurazíte. Jasně formulujte své představy a na prvním rande vyložte karty na stůl. Sdělte potencionálnímu partnerovi, co od vztahu očekáváte. 

Pokud se vaše pohledy na vztah neshodnou, nemá smysl v randění pokračovat. Vyloučíte domněnky a najít vhodného partnera je snazší. Přímočarý způsob však romantikům bere vítr z plachet. Přílišná upřímnost občas škodí i na prvním rande.  

Slow Dating

trendy v randění 2021 www.naughtyharbor.cz 1

Pokud máte raději přirozený způsob seznamování při osobním kontaktu a klasické seznamky vás spíše děsí, zkuste slow dating. Najděte si místo, kde se lidé potkávají opakovaně a poznávají se postupně. 

Získáte čas na vzájemné poznávání se a zjistíte, zda máte něco společného. Díky tomu můžete časem zjistit, zda je pro vás potencionální partner opravdu vhodný. Můžete vnímat řeč těla, gesta i vůni feromonů, které vám internet nezprostředkuje. 

Folkloreing

Milujete pohádky a romantické filmy, protože mají šťastné konce a stále nechápete fakt, že jsou reálné vztahy zcela jiné, než ty na obrazovce? Pokud žijete spíše než skutečným životem ve filmech a seriálech, můžete se cítit zmatení. 

Nelze čekat prince na bílém koni nebo naopak stoprocentní přítelkyni, matku a milenku v jedné osobě. Pokud se snažíte najít partnera, nechte pohádky dětem a americké seriály i dojáky vyměňte za kreativní koníčky, díky kterým vyrazíte mezi lidi.

Astrolove

Astrolove je dalším tak trochu zavádějícím trendem randění. Můžete patřit k těm, co věří na osud, využívají intuici a věří, že existuje něco mezi nebem a zemí. Znamení zvěrokruhu vám může napovědět, pokud jej vnímáte se zdravým selským rozumem. 

Znamení zvěrokruhu mohou být dobrým úvodem pro začátek společné konverzace a možná díky nim skutečně najdete životního partnera, nejsou však zárukou super vztahu. K sestavení skutečného horoskopu potřebujete hodinu i místo narození a empatického astrologa, který má dar shůry a ne jen plochý návod načtený z knížek. 

Hey and Pray 

trendy v randění 2021 www.naughtyharbor.cz 2

V randících aplikacích se často používá plytké „Ahoj, jak se máš“. Metoda klasického pozdravu se používá čím dál více. Neosobní pokusy o seznámení na seznamovacích aplikacích převládají, stejně jako kvantita před kvalitou a snahou o skutečný vztah.

Vybírejte si, koho skutečně chcete oslovit. Nechtějte oslovit všechny, ale zaměřte se na ty, kteří vás opravdu něčím zaujmou. Pak teprve můžete najít spřízněnou duši. 

New Down Daters 

Po náročném roce, který jsme trávili převážně doma, se do seznamovacích aplikací připojilo mnoho lidí po ukončení vážného dlouhotrvajícího vztahu, který to neustál. Pokud jste se i vy rozešli se svým partnerem či partnerkou, zkuste to znovu. 

Přihlášení se do seznamky je v současné době prvním krokem, jak se znovu vydat na rande. Nejste v tom sami a máte nyní vyšší šanci na to najít skutečného partnera.

Digi, virtual and robo date

rande se sex doll naughtyharbor.cz

Jste hrdým digisexuálem, pansexuálem či robosexuálem? Nebo už je podle vás fyzický vztah s druhým člověkem přežitek? Možnosti randění v online a virtuálním světě jsou téměř neomezené. A pro ty, kteří přeci jen ocení trochu toho fyzického kontaktu tu jsou sexy realistické love dolls nebo sexboti.

 

© Naughty Harbor